Budinca cu paste si mere

Budinca cu paste si mere este o mancare vegetariana foarte delicioasa si usor de preparat. Aceasta se poate servi ca desert, insa si ca fel principal.

Mai mult, aceasta va fi pe placul copiilor, fiind in acelasi timp si foarte sanatoasa.

Ce ingrediente ai nevoie

Aceasta budinca nu are nevoie de foarte multe ingrediente. Mai mult, costul acestora este foarte mic. Iar daca locuiesti la sat sau comuna, s-ar putea sa nu te coste mai nimic 🙂 .

Ingrediente: 

  • 4 oua
  • 50g unt
  • 250g paste
  • 4 linguri zahar
  • 4 mere mai mici
  • 2 linguri pesmet
  • coaja rasa de portocala
  • 1 litru de lapte

Cum prepari budinca cu paste si mere

Primul pas este sa fierbi pastele, de preferat al dente. Evident, apoi se strecoara.

Ouale se amesteca cu laptele caldut, iar apoi punem si zaharul. Apoi se adauga si coaja de portocala.

Atentie la ce portocale cumperi. Iti recomand cele BIO, ca sa nu fie stropite. Daca nu gasesti, spala foarte bine portocala cu apa cat mai calda.

Umatorul pas este sa iei un vas termorezistent si sa-l ungi cu unt. Cele 2 linguri de pesmet le folosesti la tapetarea vasului (dupa ce l-ai dat cu unt).

Pune pastele in vasul termorezistent, iar peste merele si amestecul de oua si lapte.

Preincalzeste cuptorul, iar apoi introdu vasul pentru 20-25 de minute (la o temperatura de 180 de grade). Tmpul variaza in functie de cuptor, dar ca sa-ti faci o idee, pana cand budinca se rumeneste deasupra.

Nu trebuie sa folosesti neaparat 4 linguri de zahar. Totul tine de gust. De asemenea, merele se pot inlocui si cu alte fructe, precum gutui sau pere.

Dupa ce sa receste, se poate servi. Pofta buna!