Cand a aparut iPhone-ul

Nu este doar cel mai vandut gadget creat vreodata. Este probabil si cel mai influent. Insa cand a aparut iPhone-ul? Acest lucru, dar si alte informatii interesante o sa gasesti in acest articol. Chiar daca nu esti fan al marului american, trebuie sa recunosti ca iPhone a avut un impact extrem asupra lumii in care traim.

De cand Steve Jobs a anuntat aparitia iPhone-ului, Apple a vandut aproape 1.5 miliarde de telefoane. In acest fel s-au creat afaceri gigantice, atat pentru producatorii de aplicatii, dar si pentru cei de accesorii.

De ce este asa popular iPhone-ul?

Milioane de oameni folosesc un iPhone in ziua de azi. Ba mai mult il folosesc si ca singura lor camera foto, player multimedia (muzica), GPS, planificator de calatorii… Si lista poate continua.

Practic ne-a adus toata lumea in buzunar. Totul intr-un dispozitiv foarte mic, dar in acelasi timp si smart.

Inainte sa apara iPhone-ul, telefoanele au fost copiate dupa BlackBerry (in cea mai mare parte). Insa dupa aparitia iPhone-ului, toate le-au copiat pe acesta.

Majoritatea telefoanelor din ziua de azi au ecrane mari, design-uri frumoase si camere de fotografiat performante. Au chiar si acele decupaje in partea de sus a ecranelor, acolo unde se gaseste camera frontala. Cei de la Apple au dat tonul, iar restul i-au urmat.

Insa toate aceste lucruri nu aveau succes daca si ecosistemul creat de Apple nu era unul foarte bine definit. Datorita acestui gadget si aplicatiilor dezvoltate pentru el, lumea s-a reorganizat in jurul smartphone-ului de azi.

Cand a aparut iPhone-ul?

Jobs a anuntat iPhone-ul pe 9 ianuarie 2007, pe scena conferintei Macworld. A petrecut aproape o ora explicand totul despre acest dispozitiv si de ce este asa special. Ba mai mult a facut chiar un apel telefonic. Iar daca vrei sa (re)vezi totul, iti las mai jos vide-ul. Merita sa-l urmaresti!

Telefonul nu a aparut insa imediat. A trebuit sa mai treaca inca 6 luni pana cand a aparut iPhone-ul si acesta sa fie pus oficial la vanzare. Acest lucru se intampla mai exact in 29 iunie 2007.

In tot acest timp, de la anuntul oficial pana la vanzare, Apple a transformat iPhone-ul intr-un gadget extrem de asteptat. Cand in cele din urma a aparut pe piata, lumea a inceput sa faca cozi uriase in fata magazinelor. Interesul a fost atat de mare incat s-au vandut 270.000 de iPhone-uri in primul weekend.

Europenii nu au fost insa asa de norocosi. Telefonul a aparut la noi pe continent (oficial) doar in 9 noiembrie 2007. Prima data in Marea Britanie si Germania.

Ce a urmat dupa primul iPhone?

Ce a urmat dupa primul iPhone

Lucrurile nu s-au oprit aici, pentru ca un an mai tarziu a aparut si iPhone 3G. Acesta fiind de fapt o afacere si mai mare, iar vanzarile Apple au explodat.

Telefonul din 2008 a inclus suport pentru retelele 3G. Iar dupa cum bine stii, acest lucru a facilitat un acces mai rapid la email-uri, navigare pe internet. Insa cel mai important lucru a fost ca Apple a adaugat App Store. O modalitate prin care dezvoltatorii de software si-au putut vinde aplicatiile si jocurile.

App Store va fi cu siguranta cea mai importanta inovatie pe care a avut-o Apple in industria tehnologica si pentru societate. Chiar o mai mare importanta decat telefonul in sine. Dezvoltatorii au inceput imediat sa creeze aplicatii si jocuri.

Toate acestea au schimbat modul in care comunicam, muncim, mancam si ne jucam. App Store a deschis portile celor de la Instagram, Uber si Tinder. A transformat iPhone-ul intr-un computer de buzunar.

Si povestea continua…

Iar din 2007, de cand a aparut iPhone-ul, povestea este una de evolutie. In fiecare an Apple a facut telefonul mai mare si mai rapid. A rafinat produsul, dar fara a schimba factorul de baza ce l-au facut atat de iubit.

A devenit mai popular de fiecare data. Camera foto a jucat si ea un rol extrem de important in evolutie. Apple a stiu sa mizeze pe acest aspect. O data cu aparitia iPhone-ului 4, cel care avea camera foto pentru selfie si inregistre video HD, compania americana si-a consolidat defenitiv pozitia pe piata telefoanelor.

Iar povestea continua si in ziua de azi…

Categories Blog