Cele mai bune congelatoare

Cele mai bune congelatoare

Esti in cautarea unui congelator nou? Nu stii cum sa alegi congelatorul potrivit pentru tine?

Noi te ajutam sa alegi cel mai bun congelator si-ti facem si cateva recomandari!

Cele mai bune congelatoare

Daca ai o familie mai numeroasa sau doresti sa faci aprovizionarea cu alimente mai rar, atunci un congelator iti este de mare ajutor. In plus, poti face economie de bani si timp! Desi nu este foarte popular, asta pentru ca foarta multa lume isi cumpara o combina frigorifica sau un frigider, congelatorul are si el foarte multe avantaje.

Cele mai bune congelatoare

Liebherr G 1213

Liebherr G 1213

Raport pret/calitate

Congelator cu un raport pret/calitate foarte bun, pentru orice buget.

Caracteristici

Are 1 compresor, afisaj LED, iar autonomia fara curent este 26 ore.

Eficienta energetica

Clasa de eficienta energetica este A+ (consum energetic 190 kWh/an).

Congelator

Volumul net al congelatorului este de 98 litri (SmartFrost)

Liebherr GN 2323

Liebherr GN 2323 - cel mai bun congelator

Raport pret/calitate

Nu este un congelator ieftin, dar caracteristicile sunt de top.

Caracteristici

Are 1 compresor, afisaj LED, iar autonomia fara curent este 24 ore.

Eficienta energetica

Clasa de eficienta energetica este A+ (consum energetic 264 kWh/an).

Congelator

Volumul net al congelatorului este de 188 litri (NoFrost)

LDK BDC 100

LDK BDC 100 - congelator ieftin si bun

ARCTIC ANC135+

ARCTIC ANC135+

Zanussi 23403WA

Zanussi ZFU23403WA

Cum alegi cel mai bun congelator?

Tipul congelatorului

Este primul aspect la care trebuie sa te uiti atunci cand esti in cautarea celor mai bune congelatoare. Cele mai des intalnite congelatoare in magazinele online sunt congelatoarele de tip "lada" sau cele "verticale".

Spatiul de racire

In cele mai multe cazuri, spatiul de racire este reflectat in pret. Un congelator cu un spatiu de racire mai mare, va fi mai scump. Iti recomand sa cumperi un congelator cu un spatiu de stocare mai mare, pentru a congela cat mai multe alimente.

Randamentul energetic

Congelatoarele si frigiderele sunt electrocasnicele cu cel mai mare consum de energie electrica. Daca tot iti cumperi un congelator nou, iti recomand ca acesta sa aibe clasa de eficienta energetica A+ (sau mai mare). Chiar daca este mai scump, iti vei recupera banii rapid.

Capacitatea de congelare

Acesta caracteristica nu trebuie confundata cu spatiul de congelare. Capacitatea de congelare se refera la capacitatea de alimente ce pot fi congelate in 24 de ore. Congelatoarele No Frost sunt cele mai indicate (desi au un pret mai mare).

Ce functii trebuie sa aiba cele mai bune congelatoare?

Achizitionarea unui congelator nou nu se face foarte des. Din acest motiv este extrem de important sa acorzi o mare atentie la functiile disponibile. Cu cat congelatorul este mai “dotat”, cu atat va fi mai eficient si de ajutor.

Decat sa cumperi un produs ieftin, mai bine faci un sacrificiu financiar si iti cumperi cel mai bun congelator. La un pret ceva mai mare, dar de-o calitate mai buna. Un congelator performant va avea o durata de viata si mai lunga.

Functii importante pentru un congelator bun

  • Panoul de control – este important ca sa poti seta tu temperatura dorita, cu ajutorul butoanelor
  • Functia No Frost – se permite circularea aerului in interior, iar alimentele nu vor fi acoperite cu gheata
  • Iluminare interioara – aceasta functie este utila mai ales daca vrei sa depozitezi congelatorul intr-un garaj sau la subsol
  • Roti pentru transport – daca dispune de roti, atunci congelatorul se va putea muta mult mai usor
  • Compartimentare – daca vrei sa-ti organizezi alimentele mai bine, iti recomand un congelator cu compartimente
  • Alarma la usa – desi nu este foarte importanta, nu strica sa fii atentionat cand ai uitat usa deschisa
  • Inghetare rapida – daca dispune si de aceasta functie, cu atat mai bine. Alimentele isi vor pastra mult mai bine proprietatile

Garantia si producatorul

Garantia este importanta si arata calitatea produsului. Aceasta trebuie sa fie de minim 3 ani. Nu-ti cumpara un congelator care iti ofera o garantie mai mica! Cu cat garantia este mai mare, cu atat investitia ta va avea valoare pe o perioada mai lunga de timp.

Gasim foarte multi producatori care au in oferta congelatoare. Cele mai bune congelatoare o sa le gasesti insa la producatorii consacrati, cei care au experienta cu astfel de produse. Intradevar, poate pretul este ceva mai mare, dar si produsul este de o calitate mai buna.

De ce este importanta capacitatea congelatorului

Unul din factorii principali care influenteaza pretul unui congelator este capacitatea lui (dimeniunea). Un congelator cu o capacitate mai mare inseamna ca poti sa congelezi mai multe alimente. Totusi, acest lucru vine cu un pret.

Daca iti vei cumpara un congelator mai mare, acesta va avea si un consum de energie electrica mai mare. Asta se traduce intr-o factura mai mare la utilitati.

Din acest motiv este important ca atunci cand iti alegi congelatorul sa dai o importanta si capacitatii. Nu-ti cumpara un congelator mai mare daca nu ai nevoie de mult spatiu. In acest caz iti recomand un congelator compact, cu o capacitate de maxim 100 litri.

In cazul in care vrei sa congelezi alimente care sa le folosesti pe tot parcursul anului (de exemplu carne provenita de la sacrificarea animalelor), atunci poate ai avea nevoie de un congelator ceva mai mare.

Concluzie

Daca vrei sa-ti cumperi unul din cele mai bune congelatoare, atunci iti recomand sa acorzi o mare atentie sfaturilor din acest articol.

In magazinele online o sa gasesti foarte multe tipuri de congelatoare. Unele sunt mai ieftine (preturi de la 900 Ron), iar altele mai scumpe (chiar si peste 2000 Ron). Nu uita ca pretul este dat de firma producatoare, calitatea materialelor, spatiul de racire si clasa energetica.

Daca nu ai nevoie de un congelator mare, atunci nu are rost sa cheltui 2000 Ron pentru un astfel de produs. Trebuie sa te orientezi sa cauti exact congelatorul de care ai tu nevoie. Orice functie in plus costa bani! Dar chiar ai nevoie de ea?

Nu in ultimul rand, iti recomand sa cumperi de la magazinele online. In acest fel nu o sa te complici nici cu transportul, dar nici cu retulul (in cazul in care va fi nevoie).