Cum verifici resursele unui site web

Cum verifici resursele unui site web

Atunci cand cumperi o gazduire web, probabil cel mai important aspect este ce resurse primesti (CPU, RAM, etc). In acest tutorial vreau sa-ti arat cum verifici resursele unui site web, ca sa stii daca ai nevoie de mai multe resurse.

Cand site-ul tau incepe sa primeasca din ce in ce mai multe vizite, s-ar putea ca resursele pe care le ai in planul de gazduire sa nu fie suficiente. Mai multi utilizatori in acelasi timp pe site ar putea sa duca chiar si la blocarea site-ului.

Din acest motiv este foarte important sa stii cum verifici resursele unui site web, mai ales ca este un proces extrem de simplu, dar in acelasi timp necesar daca vrei ca vizitatorii tai sa aibe o experienta buna cand sunt pe site.

Cum verifici resursele unui site web

Verificarea resurselor la un site web

In cele ce urmeaza o sa-ti arat, pas cu pas, cum verifici resursele pe care le consuma site-ul tau. Vreau sa mentionez ca in tutorialul meu folosesc o gazduire de la HostRiver, insa procesul este la fel pentru majoritatea gazduirilor.

Pasul 1

Conecteaza-te in contul tau, pe site-ul companiei unde ai gazduirea. Din meniu, mergi la gazduire sau servicii (in cazul meu, meniul se numeste servicii).

Aici vei gasi domeniul si planul de gazduire pe care l-ai cumparat, iar langa el (sau pe aceeasi pagina) trebuie sa ai si un link direct catre cPanel. Daca nu, poti sa te conectezi direct in cPanel, daca stii userul si parola (vezi emailul primit dupa ce ai cumparat gazduirea).

Pasul 2

Dupa ce te-ai conectat in cPanel, apasa tastele CTRL + F sau scrie in casuta de cautare din dreapta sus „resource usage”. Poti sa dai si scroll pe pagina, pana il gasesti (vezi imaginea de mai jos).

Pasul 2

Pasul 3

Dupa ce ai dat click pe el, vei ajunge pe pagina unde poti verifica daca site-ul tau are probleme cu resursele. Pe aceasta pagina poti sa vezi doar probleme avute in ultimele 24 de ore.

Verificarea resurselor la un site web

Pasul 4

Ca sa verifici resursele consumate pe o perioada mai lunga de timp, da click pe Current usage. Pe aceasta pagina, mergi putin mai jos, pana gasesti Timeframe (vezi imaginea de mai jos), apoi Date range si selecteaza perioada.

Pasul 4

Pasul 5

In exemplul meu, am selectat perioada 1 Octombrie – 18 Octombrie. Imediat ti se vor afisa cateva grafice, iar dina cestea poti deduce daca resursele tale au fost atinse sau la ce nivel esti cu ele.

De mentionat este faptul ca cele mai importante grafice sunt primele trei: CPU Usage, Physical Memory Usage si Input/Output Usage. Linia rosie din fiecare grafic este limita superioara (maximul tau de resurse).

In cazul meu, deoarece am acesta gazduire mai noua, nu imi arata resursele consumate pentru intreaga perioada selectata, insa la tine graficele vor arata complet.

Pasul 5

Gazduire SUPER Rapida si Fiabila

Citeste si...