Cum pot sa am o adresa de email cu domeniu?

Cum pot sa am o adresa de email cu domeniu

O adresa de email asociata numelui de domeniu este foarte importanta atunci cand esti in legatura cu clientii tai. In acest fel iti consolidezi brand-ul, ai control total asupra emailului, inclusiv a spatiului de stocare.

Cum pot sa am o adresa de email cu domeniu? Iti voi arata in continuarea acestui articol cum poti sa-ti faci si tu un email pentru site-ul tau. Este foarte simplu si nu dureaza mai mult de 5 minute.

Gazduire WordPress Super Sonica cu SSD NVMe

Gazduire WordPress cu 15GB SSD spatiu de stocare

La final o sa ai un email sub forma contact@afluonline.ro. Desigur, in locul cuvantului „contact” poti pune orice cuvant sau cuvinte doresti, iar dupa @ vei avea domeniul tau. In acest fel emailul tau va arata mult mai profesionist!

Adresa de email cu domeniu

Pentru acest tutorial am folosit o gazduire WordPress pe care o am la HostRiver. De asemenea, majoritatea companiilor de web hosting iti ofera panoul de control cPanel, asa ca iti voi arata in acest panou cum poti sa-ti faci o adresa de email cu domeniul.

Evident, primul pas este sa-ti cumperi un nume de domeniu, iar apoi o gazduire web. Daca nu vrei sa te mai complici, poti sa le cumperi cele doua din acelasi loc, iar in acest fel iti va fi mai usor.

Daca ai indeplinit conditia cu domeniul si gazduirea, acum va trebui sa te conectezi in contul tau de client de unde ai cumparat gazduirea. Mergi la Servicii, alegi gazduirea la care vrei sa creezi emailul, iar pe urmatoarea pagina ar trebui sa ai un link/buton catre cPanel (nu ai nevoie de parola).

Acest pas este optional in cazul in care ai link-ul de acces la cPanel si cunosti userul si parola. Daca nu ai link-ul, dar stii parola si userul, poti sa scrii in adresa browserului cpanel.domeniultau.ro („domeniul tau” il vei inlocui cu numele tau de domeniu).

Dupa ce ai intrat in cPanel o sa gasesti optiunea Email Accounts, iar dupa ce vei da click pe ea vei ajunge pe o pagina de unde iti poti crea adresa de email cu domeniu.

Adresa de email cu domeniu

Da click pe butonul Create (vezi imaginea de mai jos).

Adresa de email asociata domeniului tau

Ultimul pas pe care trebuie sa-l mai faci este completezi cateva informatii legate de noua adresa de email. Cele care ti le-am marcat cu steluta sunt obligatorii (numele emailului si parola).

Daca vrei sa faci setari avansate, da click pe Edit Settings. De aici poti poti gestiona spatiul de stocare pe care sa-l aibe aceasta adresa de email sau daca vrei sa trimiti emailuri automate cand primesti un email.

La final, nu uita sa dai click pe butonul Create. Adresa de email cu domeniu a fost creata, iar ca sa iti verifici emailuri primite mergi tot la Email Accounts, iar langa adresa emailului o sa gasesti un buton Check Email.

Creare adresa de email cu domeniu

Gazduire SUPER Rapida si Fiabila

Citeste si...