Verificare disponibilitate domeniu

Verificare disponibilitate domeniu

In acest articol tutorial vreau sa-ti arata, pas cu pas, ce presupune procesul de verificare disponibilitate domeniu. Primul pas atunci cand vrei sa-ti creezi un site este sa-ti cumperi un nume de domeniu.

Daca te-ai decis asupra numelui, acum este timpul sa verifici daca domeniul este liber si daca pote fi cumparat de tine. Sistemul de inregistrare domenii functioneaza asemanator cu cel al numerelor de la masini. Alegi ce numar doresti, verifici daca este disponibil, iar mai apoi il cumeri.

Exista si situatii, ce-i drept extrem de rare, in care iti apare ca domeniul este liber, il cumperi, dar nu se va inregistra (evident, primesti banii inapoi). In cazul meu am achizitionat un domeniu cu extensia .com, dar chiar daca l-am platit, mi-a fost refuzata inregistrarea pentru ca era un domeniu premium si trebuia sa platesc mult mai mult pe el.

Cum faci verificare disponibilitate domeniu?

In acest tutorial o sa folosesc ca exemplu o companie (registrar) care ofera preturi foarte bune pentru domeniile .ro. Daca ai de gand sa cumperi un domeniu cu exensii precum .com, .net, .online, etc, iti recomand Namecheap. Afla mai multe informatii din articolul de unde cumpar domeniu web ieftin.

Registrarul nostru preferat pentru domeniile .ro este DataHost. Preferam aceasta companie pentru ca are printre cele mai bune preturi din Romania si, in plus, ofera si pachete de gazduire foarte bune.

Cum faci verificare disponibilitate domeniu? Da click pe acest link ca sa ajungi pe site-ul DataHost. Pe prima pagina o sa gasesti o casuta unde poti introduce numele de domeniu web pentru a verifica daca este liber (vezi imaginea de mai jos). Introdu numele de domeniu pe care vrei sa-l verifici si extensia.

Da click pe butonul Cauta, iar dupa cateva secunde vei ajunge pe o alta pagina unde vei fi informat daca acest domeniu este disponibil. Dupa cum se observa in acest exemplu, domeniul cautat de noi (domeniudeproba.ro) este disponibil si poate fi cumparat imediat.

Daca vrei sa-l cumperi, urmatorul pas este sa-l adaugi in cos, sa alegi metoda de plata, sa iti deschizi un cont (gratuit) la DataHost si sa faci plata domeniului. Dupa ce l-ai platit, in mai putin de 1 minut vei primi un email de confirmare si cu alte instructiuni.

Poti sa cumperi gazduire WordPress tot de la aceasta companie, insa nu este obligatoriu. Domeniile si gazduirea se pot cumpara separat; nu este o regula sa fie cumparate neaparat impreuna.

Gazduire SUPER Rapida si Fiabila

Citeste si...