Cum aleg gazduire web

Cum aleg gazduire web

Atunci cand vrei sa-ti faci un website, primul pas dificil vine atunci cand trebuie sa te decizi ce gazduire web sa alegi. Este un lucru absolut normal, iar din acest motiv m-am gandit sa-ti raspund la intrebarea cum aleg gazduire web.

Exista foarte multe companii care ofera web hosting, inclusiv in Romania. Decizia pe care trebuie sa o iei este foarte grea, mai ales daca alegi sa-ti cumperi un plan pentru 12 luni.

Gazduire WordPress Super Sonica cu SSD NVMe

Gazduire WordPress cu 15GB SSD spatiu de stocare

Sper totusi ca acest articol sa-ti fie de mare ajutor, mai ales ca iti vom recomanda si cateva companii de gazduire. Atentie, nu le recomandam dupa specifiicatiile din oferta, ci pentru ca avem website-urile la ele si le-am testat serviciile.

1. Ce website vrei sa gazduiesti?

Poate iti suna ciudat, insa e foarte important de stiut ce fel de website vrei sa gazduiesti. Este vorba de un blog unde o sa postezi o data pe saptamana, vrei sa-ti faci un magazin online, te gandesti la un site de stiri?

Daca vrei de exemplu sa-ti faci un blog personal sau un site mic despre un hobby al tau, atunci nu are rost sa scoti prea multi bani din buzunar. Iti recomand o gazduire wordpress ieftina care va fi mai mult decat suficienta pentru tine.

In schimb, daca vrei sa-ti faci un magazin online, atunci se schimba putin lucrurile. Trebuie sa verifici resursele din planul de gazduire, in special procesorul si memoria RAM, deoarece vei avea plugin-uri care iti vor consuma mai multe resurse.

2. Resursele din planul de gazduire

Majoritatea companiilor de web hosting vor dori sa-ti vanda ceva mai scump, chiar daca nu ai nevoie. La inceput nu vei avea multe vizite, asa ca opteaza pentru cea mai ieftina gazduire. Nu va fi nicio problema, deoarece poti sa faci upgrade oricand.

Desigur, daca o sa folosesti WordPress, atunci alege un plan de gazduire special optimizat pentru acest CMS (Content Management System). Poti sa folosesti WordPress pe orcie tip de gazduire, dar site-ul se va incarca mai rapid pe un server special optimizat.

Daca folosesti o tema foarte bine optimizata si un numar redus de plugin-uri, atunci 1GB memorie RAM iti va fi suficient la inceput. Oricum, in cPanel poti sa verifici resursele consumate, iar daca esti la limita poti sa optezi pentru un plan superior de gazduire.

3. Suportul cu clientii

Intotdeauna am ales companiile care ofera suport rapid si util. Spun „util” deoarece am vazut si cazuri cand primesti un raspuns…doar ca sa fie raspuns. Mai multe, sunt situatii cand persoana de la suport habar nu are despre ce inseamna o gazduire web.

Nu exista gazduire perfecta, iar din acest motiv ai nevoie ca cineva sa-ti ofera suport cand ai nevoie. Daca site-ul este cazut si tu primesti raspuns peste 3 ore, atunci mai bine o lasi balta si-ti muti gazduirea la alta companie.

Nu o sa ma poti contrazice ca urmatoare companii de web hosting nu au un suport de nota 10. HostRiver si SiteBunker nu cred ca ne-au raspuns vreodata in mai mult de 15 minute. Cei de la DataHost raspund in maxim 30 de minute, insa si-ti dau un raspuns extrem de detaliat. Nu trebuie ne crezi pe cuvant!

4. Viteza de incarcare a website-ului

Se face o mare confuzie atunci cand vine vorba de viteza de incarcare a website-ului. Mai multe resurse NU inseamna obligatoriu si un website mai rapid. Resursele iti vor fi necesare (in principiu) daca ai foarte multi vizitatori in acelasi timp pe website.

Viteza de incarcare a website-ului este influentata de mai multi factori. Nu o sa intru in detalii tehnice, dar ca idee conteaza cat de bine este optimizat acel server si ce metoda de stocare foloseste. De exemplu DataHost foloseste stocare ultra rapida pe NVMe.

Desigur, daca ai teme WordPress care nu sunt bine optimizate si zeci de plugin-uri, atunci poti sa ai cel mai rapid serviciu de gazduire din lume, pentru ca website-ul tau tot se va incarca incet.

Vrei sa ai un site ultra rapid? Alege oricare din cele 3 companii mentionate mai sus, in special DataHost (cum spuneam, folosesc stocare pe SSD NVMe, mult mai rapide decat clasicele SSD-uri).

5. Raport calitate pret

Exista companii din Romania care au in oferta planuri de gazduire WordPress si cu 25 Euro/luna. La SiteBunker, de exemplu, poti sa ai dublu resurselor la doar 3 Euro/luna! De ce sa platesti de 8 ori mai mult?

Doar pentru simplu fapt ca esti inundat cu reclame nu inseamna ca primesti si ceva mai bun. Si oricum, si daca ar fi mai bun, nu ar justifica diferenta uriasa de pret. Mai mult, la doar 3 Euro/luna poti sa gazduiesti chiar si 2 website-uri.

Inca te mai intrebi cum aleg gazduire web? Testeaza oricare din aceste companii si GARANTAT nu o sa dai gres. Nu uita, conteaza sa ai si un site bine optimizat si obligatoriu un plugin de cache.

Gazduire SUPER Rapida si Fiabila

Citeste si...