Cum instalezi o tema in WordPress

Cum instalezi o tema in WordPress

WordPress este atat de popular si datorita faptului ca-ti da posibilitatea sa-ti creezi un website in doar cateva minute. In acest articol vreu sa-ti arat cum instalezi o tema in WordPress, mai ales daca esti incepator cu acest CMS.

Daca vrei sa folosesti WordPress pentru a crea si administra un site, recomandarea este sa alegi o gazduire WordPress. Motivul este foarte simplu: o astfel de gazduire este special optimizata pentru WordPress, iar site-urile tale se vor incarca mult mai rapid.

Referitor la temele WordPress, uneori o sa auzi si „template”. Desi cei mai multi care folosesc acest termen se refera la o tema, exprimarea este gresita. O tema iti permite sa controlezi aspectul intregului site, pe cand un template va face acelais lucru, insa doar pentru o pagina. De asemenea, o tema contine unul sau mai multe template-uri.

Cum instalezi o tema in WordPress

Daca nu ti-ai instalat WordPress, iti recomand sa citesti articolul tutorial cum instalezi WordPress. Daca ai trecut peste acest pas, introdu in bara de navigatie a browserului tau /wp-admin dupa numele de domeniu (de exemplu afluonline.ro/wp-admin).

Acum va trebui sa te conectezi in backend (panoul de control din WordPress), asa ca introdu numele de utilizator si parola (cele pe care le-ai folosit atunci cand ai instalat WordPress).

Conecteaza-te in WordPress

Daca te-ai conectat cu succes, mergi in meniul vertical din partea stanga, si pune cursorul mouse-ului peste Aspect, iar apoi da click pe Teme. Poti sa dai si click direct pe Aspect, deoarece vei ajunge pe aceeasi pagina.

Instalare tema in WordPress

In aceasta pagina poti sa adaugi sau sa stergi temele WordPress. Dupa cum se vede si in imaginea de mai jos, WordPress vine deja cu cateva teme preinstalate. Ca sa instalezi o tema noua, da click pe Adauga tema noua.

Administrare teme in WordPress

Acum vei avea doua optiuni ca sa instalezi o tema in WordPress. Prima optiune este sa cauti dupa nume, eventual sa iti pui niste filtre in functie de ceea ce doresti, iar a doua optiune este incarci tema (in general o sa foosesti aceasta optiune pentru temele premium, cele cumparate).

Alegere tema pentru WordPress

In acest tutorial despre cum instalezi o tema in WordPress am folosit ca si exemplu Kadence, una din cele mai bune teme gratuite, dar si premium. Daca vrei versiunea gratuita, o poti instala direct din WordPress (ca in imaginea de mai jos), iar daca vrei versiunea platita, da click pe acest link.

Introdu numele temei in casuta de cautare, apoi mergi cu mouse-ul (cursorul) peste tema si da click pe instaleaza.

Instalare tema Kadence

In cateva secunde tema se va instala, iar la final va trebui sa dai click pe butonul Activeaza.

Activare tema WordPress

La final o sa primesti un mesaj de confirmare ca tema a fost activata. In unele cazuri, in functie de ce tema o sa folosesti, s-ar putea ca odata cu instalarea acesteia sa se mai instaleze si unele plugin-uri sau sa primesti un mesaj prin care ti se recomanda sa instalezi anumite plugin-uri. Iti recomand sa faci aceste instalari (citeste si cum instalezi un plugin in WordPress).

Gazduire SUPER Rapida si Fiabila

Citeste si...