Cum faci bani din Blog

Cum faci bani din Blog

Daca iti place sa scrii, atunci un blog este ideal pentru tine. Pe langa faptul ca vei ajunge la sute sau chiar mii de vizitatori ai site-ului, poti sa castigi chiar si bani. In acest articol iti voi prezenta cele mai simple si eficiente metode cum faci bani din blog.

Desi poate parea greu de crezut, sunt foarte multi bloggeri care doar din aceasta activitate traiesc. Practic este ca un job pentru ei, in acelasi timp in care este si un hobby. Daca nu stii cum sa faci bani din blog, acest articol este special pentru tine!

Cum faci bani din blog

Exista foarte multe modalitati cum sa faci bani din blog, insa mi-am propus sa ti le prezint pe cele mai utilizate, usoare si care iti pot genera un venit luna de luna.

Totusi, ca sa faci bani nu e de ajuns sa ai un simplu blog. Trebuie sa ai o gazduire WordPress rapida (sa ofere vizitatorilor o experienta buna pe site), sa optimizezi blogul din punct de vedere SEO ca sa ai cat mai multe vizite (vezi articolul despre cuvinte cheie), sa castigi autoritate pentru blog (adica sa ai backlink-uri de la alte site-uri).

Dar ca sa fac un rezumat, ai nevoie de vizitatori. Foarte multi vizitatori! Ei sunt cei care iti pot genera bani. De asemenea, pentru ca o sa-ti prezinta o metoda cum sa faci bani din blog si cu mai putine vizite, ai nevoie ca site-ul sa aibe autoritate (poti sa verifici autoritatea site-ului tau aici).

Ajunge cu introducerea, asa ca hai sa trecem la treaba si sa-ti prezint prin ce metode iti poti monetiza un blog.

1. Google AdSense

Fara doar si poate, una din cele mai simple modalitati cum poti sa faci bani cu un blog este prin Google AdSese. Ce este acest serviciu? Practic este o platforma care iti va insera reclame pe site-ul tau.

Reclamele le poti pune tu manual sau poti lasa pe Google sa faca o analiza si sa decida care sunt cele mai bune reclame si pozitionarea lor. Din platfomra lor poti sa si blochezi reclamele care nu sunt asa eficiente.

Tot ceea ce trebuie sa faci pentru a fi acceptat in Google AdSense este sa ai un blog de calitate, cu minim 20 de articole. Noi am avut site-uri care au fost acceptate si cu 10 articole, dar si cu 30. Idea e sa ai continut de calitate.

Inregistrarea pe platforma se face 100% gratuit, apoi adaugi site-ul, astepti pana iti este aprobat (dureaza intre 3 si 10 zile in general), iar la final sa te decizi cum inserezi reclamele (manual sau automat).

In functie de nisa blogului tau, CPC-ul (costul per click) poate sa fie mai mare sau mai mic. De exemplu, un blog despre credite are in general un CPC mai mare in comparatie cu un blog despre retete culinare.

2. Link-uri de afiliere

Cam in toate blogurile poti sa introduci link-uri de afiliere, iar acestea iti pot genera bani chiar mai multi decat poti obtine prin Google AdSense. Totul tine insa despre ce este blogul tau.

De exemplu, daca ai un blog despre retete culinare, trebuie sa introduci link-uri de afiliere pentru produse care au legatura cu mancarea. Tigai, aparate electrocasnice si chiar catre produse naturale (de exemplu ulei de masline).

Cum sa introduci link-urile de afiliere? Trebuie sa te inregistrezi (gratuit) pe ProfitShare si/sau 2performant. In aceste platforme introduci link-urile produselor pe care vrei sa le recomanzi, iar apoi ti se va genera un link de afiliat.

Ultimul pas este sa introduci link-urile acestea in articolele pe care le scrii. Nu uita, nu toate magazinele online din Romania se regasesc in aceste platforme. Totusi, cele mai mari sunt, asa ca nu cred ca vei avea probleme.

Cum faci bani din blog cu link-uri de afiliere? Vizitatorul va da click pe acel link, iar apoi va ajunge pe magazinul online. In cazul in care cumpara produsul, tu o sa primesti un anumit comision (vezi valoarea acestora in platformele de afiliere – variaza in functie de tipul produsului).

Monetizarea blogului prin link-uri de afiliere este o modalitate extrem de simpla si, in functie de calitatea site-ului tau si cat de perseverent esti, iti poate genera bani constant. Retragerile din platformele de afiliere se fac foarte simplu, direct in contul tau bancar.

3. Articole platite

Folosind articole platite iti poti rotunji si mai mult veniturile. Ce sunt acestea? Exista firme sau site-uri care vor sa se faca cunoscuti in mediul online, asa ca apeleaza la reclame.

O reclama poate sa fie si un banner, insa acestea par sa nu mai fie la fel de eficiente ca acum cati ani. Oamenii dau tot mai putin click pe reclame. Prin urmare, un articol sub forma de reclama este mult mai eficient, mai ales daca blogul tau are multi vizitatori si autoritate mare.

Practic oamenii vor avea incredere ce scrii despre compania respectiva si chiar vor ajunge sa dea click pe link-urile catre site-ul lor (pe care le vei insera in articol). Acestea sunt de fapt articolele platite.

Totusi, articolele platite sunt de mai multe feluri: articole SEO, advertoriale, promovarea unui produs, etc. Totul tine de ceea ce doreste clientul tau sa obtina din acel articol platit. Poate doreste doar sa-si creasca autoritatea site-ului sau sa faca reclama la un produs.

Pana la urma, pe tine nu te intereseaza scopulul lui, atat timp cat primesti bani pentru acel articol. In cele mai multe cazuri, articolele sunt trimise de client, insa sunt situatii in care ti se va cere tie sa scrii un articol, in functie de indicatiile primite.

In functie de autoritatea blogului tau (ti-am lasat mai sus un link cum poti sa verifici autoritatea) si numarul de vizitatori, un articol platit (trimis de client) poate sa varieze intre 100 Ron si 500 Ron.

Gazduire SUPER Rapida si Fiabila

Citeste si...