Cum instalezi un plugin in WordPress

Cum instalezi un plugin in WordPress

Daca intr-un articol anterior ti-am spus cum instalezi WordPress, acum a sosit momentul sa profitam de puterea si flexibilitatea acestui CMS si vreau sa-ti arat cum instalezi un plugin in WordPress.

Trebuie sa stii ca exista mii de plugin-uri pentru WordPress, iar partea cea mai buna este ca cele mai multe sunt gratuite. Intradevar, daca vrei optiuni si functii avansate, atunci cel mai probabil va trebui sa alegi un plugin platit.

Instalarea unui astfel de plugin in WordPress se face extrem de simplu si rapid. Mai mult decat atat, WordPress foloseste un magazin de teme si plugin-uri, asa ca tot ceea ce trebuie sa faci este doar sa cauti dupa ce ai nevoie.

Cum instalezi un plugin in WordPress

Daca nu esti conectat in WordPress, introdu in bara browser-ului tau /wp-admin dupa numele domeniului. Adresa ta va fi sub forma afluonline.ro/wp-admin (inlocuieste afluonline.ro cu numele tau de domeniu).

Vei ajunge pe o pagina care va arata ca in imaginea de mai jos, iar aici va trebui sa introduci numele de utilizator si parola. Ca sa nu faci acelasi proces si pe viitor, bifeaza casuta Tine-ma minte.

Conectare in WordPress

Dupa ce te-ai conectat mergi cu mouse-ul (cursorul) peste Module, iar apoi da click pe Adauga modul. Cuvantul „plugin” vine din engleza si se traduce in romana „modul”. Totusi, cei mai multi care folosesc WordPress utilizeaza termenul din engleza, adica „plugin”.

Instalare plugin in WordPress

Noua pagina pe care ai ajuns este ca un magazin de aplicatii, doar ca ina cest caz tu vei cauta module (plugin-uri). In dreapta sus, in casuta Caut module, introdu numele de plugin pe care vrei sa-l instalezi. Daca vrei sa gasesti cateva sugestii de plugin-uri, da click pe Recomandate sau Populare.

Cauta plugin WordPress

In acest exemplu de cum sa instalezi un plugin in WordPress am folosit Kadence Blocks, unul din cele mai bune module pentru editorul Gutenberg. Acest plugin este 100% gratuit, iar daca vrei sa beneficiezi de functii suplimentare, il poti si cumpara (in cele mai multe cazuri varianta gratuita va fi perfecta pentru tine). Il poti cumpara de aici.

Ca sa-l instalezi, da click pe Instaleaza acum. Daca plugin-ul il ai deja descarcat, da click pe Incarca modulul.

Instaleaza un plugin WordPress

Plugin-ul s-a instalat in WordPress, dar mai trebuie sa-l si activezi, asa ca da click pe Activeaza.

Activare plugin WordPress

Felicitari! Tocmai ai invatat cum instalezi un plugin in WordPress! Dupa ce s-a activat, unele plugin-uri te redirectioneaza automat pe pagina lor de unde poti sa faci setarile dorite.

Daca nu se intampla acest lucru, mergi in meniul vertical din partea stanga si cauta-l acolo. Atentie, unele plugin-uri se pot regasi si sub Setari, Unelte sau vor fi integrate automat in articole si pagini.

Gazduire SUPER Rapida si Fiabila

Citeste si...