Fisierul incarcat depaseste directiva upload_max_filesize din php.ini

Fisierul incarcat depaseste directiva upload_max_filesize din php.ini

Majoritatea companiilor care ofera servicii de gazduire web si gazduire WordPress stabilesc limite pentru memoria PHP. Eroarea fisierul incarcat depaseste directiva upload_max_filesize din php.ini apare in WordPress atunci cand vrei sa incarci un fisier care este mai mare decat limita setata de catre server.

Desi pentru cineva incepator in WordPress poate parea o eroare grava, in realitate nu este deloc asa. Mai jos iti voi prezenta cateva metode prin care poti rezolva problema „fisierul incarcat depaseste directiva upload_max_filesize din php.ini”.

Cum sa rezolvi upload_max_filesize

Exista mai multe metode prin care poti sa scapi de aceasta eroare si nu trebuie sa ai deloc cunostinte de programare. Poti sa alegi oricare din aceste solutii, deoarece toate vor duce la rezolvarea problemei.

Gazduire WordPress Super Sonica cu SSD NVMe

Gazduire WordPress cu 15GB SSD spatiu de stocare

Primul pas, desi nu se aplica la toate metodele de mai jos, este sa bifezi din cPanel -> File Manager -> Settings (butonul se afla in dreapta-sus) casuta Show Hidden Files (nu uita sa dai click si pe Save).

Show Hidden Files din cPanel

1. Actualizeaza php.ini

Dupa cum spune si mesajul „fisierul incarcat depaseste directiva upload_max_filesize din php.ini”, aceasta eroare are legatura cu fisierul php.ini.

Ca sa modifici acest fisier, conecteaza-te in cPanel, apoi mergi la File Manager. Ti se va deschide o noua pagina, iar din meniul din partea stanga da click pe public_html.

In partea dreapta o sa gasesti fisierele pe care le contine acest folder. Desigur, unul dintre ele este si php.ini. Da click dreapta pe el, iar apoi Edit. Iti va aparea un mesaj, iar din partea de jos da click tot pe Edit.

Aici vei putea sa modifici upload_max_filesize, acea directiva care iti apare in eroare. Modifica cifra care este dupa egal in 128M sau 256M, apoi da click Save Changes (butonul este in dreapta-sus).

Metoda 1 pentru fisierul incarcat depaseste directiva upload_max_filesize din php.ini

Da refresh la site si incearca sa incarci din nou fisierul. Cel mai probabil nu-ti va mai aparea aceasta eroare si ai reusit sa incarci cu succes fisierul dorit.

2. Actualizeaza .htaccess

O alta solutie foarte simpla si rapida pentru a rezolva eroarea „fisierul incarcat depaseste directiva upload_max_filesize din php.ini” este sa modifici fisierul .htaccess.

Ca si la prima metoda, trebuie sa te conectezi in cPanel, apoi da click pe File Manager, public_html (din meniul din partea stanga), iar in partea dreapta cauta fisierul .htaccess. Click dreapta pe el, apoi click pe butonul Edit (si inca o data Edit).

Ti se va deschide o noua pagina de unde poti edita acest fisier. Adauga in partea de jos, ca ultima linie, codul php_value upload_max_filesize 128M, apoi da click pe Save Changes.

Editeaza fisierul htaccess

In cazul in care eroarea tot mai apare, poti modifica valoarea 128M cu 256M. De asemenea, poti sa adaugi si urmatoarele linii de cod, una dupa alta:

  • php_value post_max_size 256M
  • php_value memory_limit 512M
  • php_value max_input_time 180
  • php_value max_execution_time 180

3. Contacteaza echipa de suport

Am lasat cea mai usoara metoda la final, asta deoarece am vrut sa te obisnuiesti putin cu fisierele php.ini si .htaccess. Daca vrei varianta cea mai usoara pentru tine, contacteaza echipa de suport.

Conecteaza-te in contul tau la compania unde ai gazduirea, apoi din meniu selecteaza Suport sau Asistenta. Deschide un tichet de suport si mentioneaza ca doresti ca directiva upload_max_filesize sa fie modificata in 128M.

Daca vrei, poti sa dai copy/paste la eroarea „fisierul incarcat depaseste directiva upload_max_filesize din php.ini” pentru ca vor sti ei ce au de facut. Trimite tichetul si asteapta raspuns.

Gazduire SUPER Rapida si Fiabila

Citeste si...