Hosterion pareri

Hosterion pareri

Hosterion

Pachete de gazduire

Pret

Viteza de incarcare

Suportul cu clientii

Avantaje

  • Gazduire premium
  • Servere perfect optimizate pentru WordPress
  • Folosesc procesoare de ultima generatie
  • Stocare ultra-rapida pe NVMe
  • Protectie DDoS Voxility 1 Tbps+

Dezavantaje

  • Preturi ceva mai ridicate
  • Nu se ofera domeniu gratuit la plata pe 1 an
  • Gazduire 1 domeniu la pachetul ieftin WordPress

Concluzie

Hosterion iti propune o gazduire premium, fiabila si rapida, cu datacentere in mai multe locatii (inclusiv in Romania – Cluj).

9.5

Scor Final

Hosterion, companie infiintata in anul 2004 (sub numele de Elvsoft SRL), a ajuns sa fie tot mai apreciata in randul companiilor de web hosting din Romania, iar din acest motiv ne-am decis sa scriem articolul Hosterion pareri.

Vrem sa mentionam inca de la inceput ca aceasta recenzie si parerile pe care le vom scrie despre ei sunt 100% obiective, deoarece se bazeaza pe mai multe teste realizate pe un pachet de gazduire WordPress.

Primul lucru ce iese in evidenta atunci cand accesezi site-ul companiei este numarul mare de oferte de web hosting. Pe langa clasica gazduire web, Hosterion iti ofera si gazduire WordPress, Magento, Premium, managed VPS si servere dedicate.

De performante o sa discutam putin mai jos, dar acum vrem sa spunem cateva cuvinte legate de preturi. Daca pretul unei gazduiri web clasice este acceptabil, nu acelasi lucru se poate spune despre celelalte pachete.

Intradevar, nu sunt cele mai mari din Romania, dar sunt destul de departe de a fi cele mai mici. Din punctul nostru de vedere ii intelegem, deoarece nu poti sa oferi servicii de cea mai buna calitate daca nu ai tehnologie de ultima generatie.

De aici vin si preturile ceva mai mari in comparatie cu alte companii din acelasi domeniu.

Gazduire WordPress

Hosterion ofera 6 pachete de gazduire WordPress, cel mai ieftin fiind de 10 Euro/luna, iar cel mai scump de 100 Euro/luna. Desi preturile par ceva mai mari (si intradevar sunt), resursele pe care le primesti sunt impresionante.

Din punctul nostru de vedere, ca o estimare, daca ai cumpara pachetul cel mai ieftin, adica Gazduire WordPress Pro 4G, credem ca nu ai avea nicio problema daca ai avea 5000 de vizite pe zi. Mentionam acest lucru deoarece trebuie sa pui in balanta pretul, dar si calitatea serviciului pe care il primesti.

Toate pachetele de gazduire WordPress vin cu procesoare de ultima generatie AMD EPYC Gen3, stocare pe SSD NVMe, WordPress Toolkit, serviciu Redis privat, PHP X-Ray, Protectie DDOS Voxility 1 Tbps+ si CloudLinux OS Shared Pro.

Dupa cum se poate observa, pe langa faptul ca Hosterion pune mare accent pe performanta, acelasi lucru se poate spune si despre securitate. Exista foarte multe nivele de securitate care te vor proteja de atacurile DDoS.

Un alt lucru ce trebuie mentionat, pentru a avea Hosterion pareri obiective, este faptul ca cel mai ieftin pachet de gazduire iti ofera 30 GB de stocare (extrem de mult). Din pacate insa, acelasi pachet iti da posibilitatea sa gazduiesti doar un singur domeniu.

Teste de viteza

Pentru urmatoarele teste de viteza am cumparat pachetul de gazduire WordPress Pro 4G (cel mai ieftin), am instalat CMS-ul WordPress si am folosit un domeniu de proba (folosit la toate testele de pana acum).

Versiunea de WordPress instalata a fost ultima disponibila la momentul testelor, adica versiunea 5.9.2. Nu s-a mai instalat niciun alt plugin, nici cel de cache, dar nici cel de optimizarea a imaginilor.

De asemenea, tema folosita a fost Twenty Twenty-Two, asta ca sa ne facem Hosterion pareri obiective in comparatie cu celelalte companii testate.

Teste de viteza

Test 1

La primul test am folosit tema Twenty Twenty-Two. Mentionam inca o data acest aspect deoarece aceasta tema are o imagine care influenteaza scorul in testele sintetice care masoara timpul de incarcare a unui site.

Desigur, asta in cazul nostru, deoarece nu avem niciun plugin de optimizare instalat.

Probabil cel mai elocvent test este cel de la Google, adica PageSpeed Insights (versiunea de mobil).

Am rulat testul de 3 ori, iar rezultatele se pot observa in imaginile de mai jos. Din punctul nostru de vedere sunt excelente. Nu uita ca nu avem niciun plugin instalat!

Test 2

Am vrut in al doilea test sa vedem timpul de raspuns al serverului, asa ca am folosit Performance Test de la KeyCDN. De subliniat faptul ca nu s-a modificat absolut nimic la site (avem aceeasi configuratie).

Timpul de raspuns se poate observa pe coloana CONNECT (reprezinta timpul de conectare la server). Ca si in cazul primului test, am rulat si de aceasta data de 3 ori testul (Performance Test, KeyCDN).

Rezultatele au fost mai mult decat perfecte! De fapt au fost cele mai bune inregistrate de noi in toate testele efectuate pentru celelalte companii de gazduire (exceptie cele care au avut datacenterul in Germania, desigur).

Test 3

Ca sa validam rezultatele obtinute la testul anterior, am decis sa rulam si testul Web Server Test de la Dotcom-Tools. Mentionam inca o data ca site-ul si-a pastrat exact aceeasi configuratie ca la cele doua teste de mai sus.

In cazul acestui test de la Dotcom-Tools, am selectat ca si locatie de test cea mai apropiata de Romania (Frankfurt – exact locatia care ne-a interesat). Dupa cum se poate observa mai jos, rezultatul obtinut a fost aproape identic ca cel de la testul 2.

Test 4

La final am decis ca sa testam gazduirea de la Hosterion cu un site cat se poate de real. Asa ca am decis sa instalam tema Kadence Theme, iar apoi am instalat si Kadence Starter Templates ca sa putem importa un site complet (s-a instalat automat si plugin-ul Kadence Blocks).

Template-ul pe care l-am folosit a fost Control B (poti da click pe link pentru a vedea cum arata site-ul). Am ales acest template deoarece contine foarte mult text, multe imagini si butoane. In rest, site-ul a ramas in aceeasi configuratie, adica nu am instalat plugin-ul de cache si nici cel de optimizare a imaginilor.

Am rulat din nou, de 3 ori PageSpeed Insights de la Google (versiunea de mobil). Rezultatele? Perfecte, tinand cont ca nu avem plugin de cache si pentru imagini.

Hosterion pareri

Dupa toate testele efectuate am ajuns la concluzia ca Hosterion este in topul companiilor de gazduire web din Romania. Chiar daca am cumparat si testat un pachet de shared hosting, rezultatele au fost surprinzator de bune.

Resursele oferite la planurile de gazduire pentru WordPress sunt mai mult decat generoase, iar faptul ca Hosterion pune mare pret pe securitate (inclusiv certificat SSL gratuit) si viteza de incarcare este un mare plus (nu uita ca stocarea se face pe SSD NVMe).

Intradevar, toate aceste lucruri bune vin cu un pret. Un pret ceva mai mare decat la competitie, insa trebuie sa acceptam ca si rezultatele testelor efectuate au fost ceva mai bune.

Ne-ar fi placut totusi sa se ofere domeniu .ro gratuit la plata pe 1 an si un pachet de gazduire WordPress la un pret mai mic, chiar daca se injumatateau resursele oferite.

De asemenea, ar fi fost bun si un server managed VPS la un pret mai acceptabil pentru cei care sunt la inceput de drum.

In concluzie, daca doresti o gazduire web de cea mai buna calitate, Hosterion poate fi solutia perfecta pentru tine. Intradevar, tot ce este bun are si un pret, insa cosideram ca raportul pret/performanta este foarte bun si merita sa investesti intr-o gazduire premium.

Citeste si...