THC pareri

THC pareri

THC.ro

Pachete de gazduire

Pret

Viteza de incarcare

Suportul cu clientii

Avantaje

  • Servere excelent optimizate pentru WordPress
  • Suport rapid, inclusiv prin Live Chat
  • Backup zilnic gratuit
  • Protectie avansata impotriva DDoS
  • Datacenter in Romania (Judetul Dolj)

Dezavantaje

  • Serverele VPS sunt fara administrare inclusa
  • Nu se ofera domeniu gratuit la plata pe 1 an
  • Gazduirea web simpla foloseste NGINX + Apache

Concluzie

THC este o companie pe care trebuie sa o iei in considerare atunci cand esti in cautarea unui gazduiri web de calitate.

9.5

Scor Final

Desi nu este una din cele mai cunoscute companii de web hosting din Romania, THC a lasat o impresie foarte buna, atat la testele de viteza in WordPress, cat si la suportul cu clientii, motiv pentru care am decis sa scriem o recenzie cu THC pareri si opinii.

Site-ul companiei thc.ro arata surpinzator de bine si am apreciat acest lucru doarece este foarte usor utilizat pentru cei care sunt incepatori in crearea unui blog.

Intradevar, cand vorbim de o gazduire web ne intereseaza alte aspecte, insa si prima impresie conteaza si ea. Ofertele serviciilor oferite sunt foarte usor de vizualizat, iar informatiile sunt extrem de clare si la obiect.

THC ofera gazduire web intr-un datacenter localizat in Romania (Dolj), informatie oarecum importanta mai ales daca site-ul pe care urmeaza sa-l gazduiesti va fi (in special) pentru locuitorilor tarii noastre.

Primul lucru la care pe care am vurt sa-l verificam a fost oferta (pretul) pachetelor de shared hosting. Daca la gazduirea web clasica preturile sunt printre cele mai mici din Romania (0.95 Euro/luna), la gazduirea WordPress nu putem spune acelasi lucru.

Sa nu fim intelesi gresiti! Preturile nu sunt mari, insa daca luam in considerare raportul pret/resurse oferite, am putea spune ca nu sunt in topul cu cele bune oferte.

Gazduire WordPress

Pachetele de gazduire WordPress pornesc de la 3.49 Euro/luna (in cazul in care se face plata pe un an). Cu cea mai ieftina gazduire WordPress WP-Basic poti gazdui 1 site si 5 conturi de email; resursele pentru acest plan constau in 1.5GB memorie RAM, 5GB spatiu de stocare pe SSD si CPU 100%.

Pretul este mai mult decat acceptabil, iar resursele sunt suficiente pentru un blog cu cateva sute de vizitatori lunar. Problema este ca la aproximativ acelasi pret gasesti de exemplu la SiteBunker gazduirea cu resurse duble, plus stocare pe NVMe. Citeste mai multe informatii despre aceasta companie in articolul SiteBunker pareri.

Intradevar, daca nu ai un blog cu mii de vizite pe zi, planul WP-Basic s-ar putea sa fie potrivit pentru tine. Nu avem nimic de obiectat in ceea ce priveste viteza de incarcare a site-ului (vezi mai jos rezultatele testelor), si nici despre suportul cu clientii care s-a dovedit extrem de rapid.

Toate pachetele de gazduire WordPress de la THC vin cu trafic necontorizat, certificat SSL gratuit, Cpanel cu Softaculous, backup zilnic, subdomenii nelimitate si protectie DDoS.

Daca nu ai nevoie de foarte multe resurse, dar in schimb vrei o gazduire de calitate si fiabila, THC poate sa fie o alegere inspirata. Desigur, in cazul in care site-ul tau va creste foarte mult, poti opta pentru un plan superior de gazduire, iar acolo vei primi mai multe resurse.

Teste de viteza

Ca sa avem THC pareri obiective am decis sa rula 4 teste de viteza, iar ina cest fel am putut obtine informatii reale despre incarcarea site-ului si timpul de raspuns al serverului (apropo, este LiteSpeed Server).

Am cumparat pachetul cel mai ieftin de gazduire WordPress, adica WP-Basic, si am folosit un domeniu de proba cumparat de la Namecheap. Dupa ce am instalat WordPress versiunea 5.9.1, am setat si versiunea de PHP la 7.4.

Toate testele efectuate (exceptie testul 4) s-au realizat fara a se instala niciun plugin, nici macar cel de cache sau de optimizare a imaginilor. Motivul a fost ca am dorit sa obtinem rezultate brute.

De asemenea, trebuie mentionat ca dupa ce am instalat WordPress am avut instalat pluginul LiteSpeed, pe care l-am dezinstalat. Se poate vedea in imaginea de mai jos ca nu avem niciun plugin instalat.

Teste de viteza THC

Test 1

Probabil ca cel mai relevant test pentru a masura viteza de incarcare a unui site este PageSpeed Insights de la Google (versiunea de mobil). Desi am avut o alta tema preinstalata, am ales sa activam tema Twenty Twenty-Two, cea care a fost folosita pentru ultimele teste de viteza (vezi categoria de recenzii).

Tema Twenty Twenty-Two are o imagine care afecteaza timpul de incarcare a site-ului, asta daca nu se foloseste un plugin de cache si de optimizare a imaginilor. Tine cont de acest aspect!

S-a rulat de 3 ori consecutiv PageSpeed Insights, versiunea de mobil, iar rezultatele se pot observa in imaginile de mai jos. Dupa cum mentionam si mai sus, scorul obtinut a fost mai mult decat acceptabil, tinand cont si de tema folosita.

Test 2

Al doilea test pe care l-am rulat a fost Performance Test de la KeyCDN. Ina cest fel am vrut sa masuram timpul de raspuns al serverului. Si in cazul acestui test, configuratia site-ului a ramas aceeasi.

Rezultatele au fost excelente, chiar daca datacenterul este in Romania si cel mai apropiat server de test este in Germania. Ce ne-a interesat cel mai mult a fost scorul de la CONNECT. Ca o comparatie, rezultatele obtinute au fost asemanatoare cu cele de la MxHost, unde gazduirea WordPress este mai scumpa (vezi MxHost pareri).

Test 3

Pentru a ne valida parerile referitoare la timpul de raspuns al serverului, am efectuat si 3 teste folosind Fast or Slow de la Wordfence. Evident, si in cazul acestor teste configuratia site-ului a fost la fel (fara niciun plugin instalat).

Trebuie mentionat ca scorul obtinut reprezinta de fapt o medie realizata din cele 18 locatii diferite (inclusiv din Africa, Japonia, Asia). Rezultatele au fost acceptabile, tinand cont de distanta dintre locatiile serverelor de test.

Test 4

Nu in ultmul rand, testul 4 a constat in rularea testului PageSpeed Insights, tot versiunea de mobil, insa de aceasta data am decis sa folosim un site real. Practic am instalat Kadence Theme, plugin-ul Kadence Blocks (versiunea gratuita) si Kadence Starter Templates pentru a putea importa un site complet.

Ca si template am folosit Control B pentru ca este un site cu foarte multe imagini, butoane si mult text. In rest, nu s-au mai instalat niciun alt plugin (subliniem, nici plugin-ul de cache si nici cel de optimizare a imaginilor).

Tinand cont ca avem practic un site in adevaratul sens al cuvantului, consideram ca rezultatele obtinute in PageSpeed Insights sunt excelente! Daca am fi instalat cele doua plugin-uri (cache si optimizare a imaginilor), cu siguranta ca scorul s-ar fi dus spre 98-100.

THC pareri

Daca ai vrut sa stii THC pareri, atunci consideram ca testele de viteza efectuate spun totul. Chiar daca am cumparat cel mai ieftin plan de gazduire WordPress, viteza de incarcare a site-ului a fost excelenta.

Intradevar, gasesti pe piata din Romania, la acelasi pret, companii care iti ofera resurse mai mari, insa chiar si in aceste conditii THC ne-a confirmat inca o data ca este in topul companiilor de web hosting din Romania.

Suportul cu clientii, atata cat am putut noi sa-l testam, a fost exceptional. Ni s-a raspuns foarte repede la tichete, iar de fiecare data mesajul primit a fost foarte la obiect si de ajutor (desi noi am vrut doar sa ii testam).

In concluzie, THC nu doar ca ne-a confirmat asteptarile, ci si le-a depasit! Ne-ar fi placut totusi sa ofere domeniu .ro gratuit la plata pe 1 an si, de asemenea, stocarea sa se faca pe NVMe-uri. Nu in ultimul rand, pentru cei care ar dori un VPS, dar nu au cunostinte de administrare, nu ar fi rau daca ar include in pachet si acest serviciu (managed VPS).

Citeste si...