NameBox pareri

NameBox pareri

NameBox

Pachete de gazduire

Pret

Viteza de incarcare

Suportul cu clientii

Avantaje

  • Gazduire super rapida pe NVMe
  • Servere perfect optimizate pentru WordPress
  • Domeniu .ro gratuit la plata pe 1 an
  • Backup zilnic si protectie DDoS
  • Mediu de testare a modificarilor (staging)
  • Servere VPS pe NVMe si servere dedicate

Dezavantaje

  • Serverele VPS sunt fara administrare inclusa
  • Costul IP-ului dedicat cam mare (10 lei/luna)

Concluzie

NameBox este una din cele mai bune companii de gazduire web din Romania. Servere super rapide cu stocare NVMe.

9.75

Scor Final

Fara doar si poate, NameBox este una din cele mai bune companii de gazduire web din Romania. Nu discutam doar pe vorbe si pentru ca am citit NameBox pareri pe diverse forumuri, ci rezultatele testelor realizate de noi dovedesc acest lucru.

Daca esti in cautarea unei gazduiri de calitate, atunci acest articol cu NameBox recenzie iti va fi foarte util. Am testat atat serviciul cu clientii, cat si serverul unde se ofera pachetul de gazduire WordPress.

Cu o experienta in domeniu inca din anul 2010, NameBox si-a castigat locul in topul companiilor de web hosting din Romania, atat datorita serviciilor de cea mai buna calitate, cat si a suportului promt si profesionist.

Compania ofera gazduire web intr-un datacenter din Cluj, iar gazduirea NVMe are datacenter-ul in Germania.

Folosind cele mai noi tehnologii si componente hardware de ultima generatie, era de asteptat ca site-urile gazduite la ei sa se incarce extrem de rapid, iar uptime-ul sa fie de peste 99.9%.

Intradevar, preturile nu sunt cele mai mici de pe piata, insa consideram ca raportul pret/calitate oferit de NameBox este excelent. Gasesti gazduire WordPress Romania la preturi ceva mai bune, insa cei de la NameBox pun mare accent pe fiabilitate, performanta si un serviciu cu clientii de nota 10.

Gazduire WordPress

La momentul scrierii acestei recenzii, NameBox are in oferta 4 pachete de gazduire WordPress.

Cel mai ieftin, BRONZE WP, costa 7.99 Euro/luna (pret fara TVA) si iti ofera 1GB de memorie RAM si 32GB spatiu de stocare pe NVMe. De asemenea, in cazul in care se achizitioneaza acest pachet pentru 1 an, domeniu .ro este gratuit.

Pentru un site foarte bine optimizat, consideram ca pachetul de baza o sa fie suficient daca numarul de vizitatori zilnici nu depaseste 1000. Desigur, este o estimare, deoarece conteaza foarte mult ce tema WordPress se foloseste, numarul de plugin-uri instalate, etc.

Partea buna este ca pentru doar 4 Euro/luna in plus poti opta pentru pachetul SILVER WP, iar acolo se schimba radical lucrurile. Primesti 4GB de memorie RAM si 128GB spatiu de stocare pe NVMe, iar asta ar insemna un site cu cateva mii de vizitatori in fiecare zi fara ca acesta sa se blocheze.

Faptul ca stocarea se face pe NVMe-uri este un mare plus, deoarece timpul de incarcare o sa fie net superior fata de o stocare clasica pe SSD. Nu in ultimul rand, trebuie mentionat ca toate pachetele de gazduire WordPress vin la pachet cu backup zilnic inclus, Imunify360 si Wp Toolkit.

Teste de viteza

Am vrut sa scriem NameBox pareri obiective, asa ca am decis sa rulam niste teste pentru a vedea timpul de raspuns al serverului si cat de rapid se incarca un site. Am achizitionat pachetul WordPress BRONZE WP (cel mai ieftin) si am folosit un domeniu de proba cumparat de pe Namecheap.

S-a instalat ultima versiune de WordPress (5.9), dupa cum se poate vedea si in imaginea de mai jos, si am trecut la cele 4 teste. De subliniat faptul ca nu s-a instalat niciun plugin (nici macar de cache sau de optimizare a imaginilor); este foarte important acest aspect, deoarece cu astfel de plugin-uri rezultatele ar fi fost mult mai bune.

Teste de viteza NameBox

Test 1

Primul test rulat a fost PageSpeed Insights de la Google (versiunea de mobil), iar configuratia site-ului a fost neschimbata (fara niciun plugin instalt).

Tema preinstalata cu care a venit WordPress este Twenty Twenty-Two, si mentionam acest lucru deoarece are o imagine care afecteaza timpul de incarcare a site-ului daca nu se foloseste un plugin de optimizare a imaginilor.

Am rulat de 3 ori consecutiv PageSpeed Insights pentru mobil, iar rezultatele se pot vedea in imaginile de mai jos. Din punctul nostru de vedere rezultatele au fost perfecte, asta daca facem abstractie de acea imagine din tema.

Test 2

Pentru testul doi am folosit Performance Test de la KeyCDN, deoarece am vrut sa pareri despre timpul de raspuns al serverului. De mentionat faptul ca nu s-a modificat nimic la site, configuratia fiind identica.

Rezultatele au fost formidabile, insa trebuie tinut cont si de faptul ca datacenter-ul (serverul) este in Germania. Dupa cum se poate observa pe coloana CONNECT, timpul de conectare cu serverul a fost de aproximativ 3ms din locatia cea mai apropiata de Romania (click pe imagini pentru a vedea mai mare).

Test 3

Pentru a mai verifica inca o data timpul de raspuns al serverului, am folosit si testul Fast or Slow de la Wordfence. Si de aceasta data site-ul a avut aceeasi configuratie (fara niciun plugin instalat).

De mentionat ca scorul care se observa in imaginile de mai jos reprezinta o medie realizata din cele 18 locatii (inclusiv din Africa, Japonia, Asia) din care se testeaza timpul de raspuns al serverului.

Test 4

La final am vrut sa testam un site cat mai aproape de realitate, insa fara a instala niciun plugin de cache sau de optimizare a imaginilor. Asa ca am decis sa instalam tema Kadence Theme (s-a instalat automat si plugin-ul Kadence Blocks) si Kadence Starter Templates pentru a putea importa un site complet.

Am folosit template-ul Control B deoarece are foarte multe imagini, butoane si text. Mentionam inca o data ca site-ul a ramas sub forma initiala, exceptie fiind tema si pluginul mentionat anterior.

Am rualt din nou PageSpeed Insights de la Google, iar rezultatele au fost fantastice! Practic avem aceleasi rezultate ca la testul 1, doar ca in acest caz am folosit un site cat se poate de real, cu foarte mult continut, inclusiv imagini. Daca s-ar fi folosit un plugin de cache si unul pentru imagini, probabil ca am fi avut un scor perfect de 100.

NameBox pareri

Daca ai cautat NameBox pareri si ai vrut sa gasesti o recenzie obiectiva, consideram ca aceste teste de viteza pentru WordPress sunt foarte concludente. Nu am vrut sa instalam pluginurile de cache sau de optimizare a imaginilor deoarece am vrut sa obtinem rezultatele brute.

Chiar si asa, consideram ca toate testele efectuate au demonstrat inca o data ca NameBox ofera servicii de gazduire web de cea mai buna calitate, iar timpii de incarcare a site-ului au fost extrem de buni.

Am testat si serviciul cu clientii, iar pentru tichetele pe care le-am deschis am primit raspuns (de fiecare data) in maxim 30 de minute, chiar daca pe site-ul lor se mentioneaza ca se raspunde in maxim 1 ora. Nu am testat si serviciul cu clientii prin telefon pentru ca pur si simplu nu a fost nevoie, raspunsurile primite prin tichet fiind extrem de rapide.

In concluzie, daca esti in cautarea unei companii de web hosting din Romania, NameBox trebuie obligatoriu luata in considerare. Faptul ca ofera gazduire WordPress cu stocare NVMe este un mare avantaj, chiar daca preturile sunt putin mai mari in comparatie cu alte companii din acest domeniu.

Citeste si...