MxHost pareri
MxHost
Pachete de gazduire
Pret
Viteza de incarcare
Suportul cu clientii
Avantaje
Dezavantaje
Concluzie
MxHost este una din cele mai mari companii de web hosting din Romania. Servicii premium, insa la preturi putin cam mari.
9.0
Scor Final
Fara doar si poate, MxHost este (probabil) cea mai cunoscuta companie de web hosting din Romania, iar din acest motiv vreau sa scriu cateva MxHost pareri.
Prezenti pe piata inca din 2004, MxHost si-a castigat increderea clientilor prin serviciile de cea mai buna calitate si un suport cu clientii excelent.
Compania ofera pachete complete de gazduire web (inclusiv gazduire WordPress), cu un mic minus la serverele VPS, deoarece gazduirea este unmanaged (trebuie sa ai tu cunostinte de administrarea serverelor).
Serviciul testat pentru aceasta recenzie MxHost a fost gazduirea WordPress, iar rezultatele au fost conform asteptarilor. Totusi, trebuie precizat ca preturile sunt printre cele mai mari comparativ cu celelalte companii de web hosting din Romania.
Din pacate nu ti se ofera un domeniu gratuit, indiferent de perioada contractuala aleasa. De asemenea, un lucru pe care trebuie sa-l iei in considerare este faptul ca backup-ul se pastreaza pe server, nu intr-o locatie externa (da, se face zilnic).
Site-ul MxHost are un design modern, fiind usor de navigat chiar si de cei care nu au mai cumparat pana acum o gazduire web. Ti se ofera un panou de control gratuit (cPanel), iar echipa de supor este promta in cazul in care ai nevoie de ajutor.
Gazduire WordPress
MxHost are in oferta 3 pachete de gazduire WordPress, cel mai ieftin fiind de 7.99 Euro/luna (pretul pentru prima luna este de 1 Euro). Pentru acest pachet ti se ofera un spatiu de stocare de 30GB, insa pe SSD, nu pe SSD NVMe (daca vrei o gazduire cu stocare pe NVMe, citeste articolul pareri SiteBunker).
Inca din oferta esti avertizat de numarul maxim de vizitatori lunar pe care site-ul tau ii poate primi. Desigur, sunt cifre aproximative, deoarece conteaza foarte mult si ce tema si plugin-uri folosesti. Totusi, 10.000 de vizitatori lunar la un cost de 7.99 Euro/luna mi se pare extrem de putin.
Intradevar, serverele sunt foarte bine optimizate, iar site-ul se incarca extrem de rapid. Chiar si asa, in comparatie cu alte companii de web hosting din Romania va trebui sa platesti de 2 sau chiar 3 ori mai mult pentru aceeasi gazduire.
Partea buna este ca in pretul pachetelor de gazduire WordPress ai 1 IP dedicat gratuit, exceptie facand pachetul Platinum WP, acolo unde primesti 5 IP-uri dedicate.
Teste de viteza
Vreau sa scriu MxHost pareri obiective, asa ca am testat pachetul de gazduire Silver WP. Am folosit un domeniu de proba cumparat de la Namecheap, iar dupa ce am schimbat nameserverele am instalat WordPress.
Trebuie spus faptul ca cele 4 teste diferite care le-am rulat sunt facute folosind WordPress versiunea 5.8.1 si nu am instalat niciun plugin (nici macar de cache), dupa cum se poate vedea in imaginea de mai jos.
Test 1
Pentru primul test am folosit tema Twenty Twenty-One, adica cea care vine preinstalata si activa odata cu instalarea WordPress. Am rulat de 3 ori PageSpeed Insights de la Google (pentru mobil), iar rezultatele se pot vedea mai jos.
Intereseanta este ca desi nu folosesc stocare NVMe, rezultatele au fost ceva mai bune decat la SiteBunker, cei care au un planul de gazduire WordPress mai multe resurse si stocare pe NVMe.
Test 2
Pentru a testa timpul de conectare cu serverul am folosit testul Performance Test de la KeyCDN. Configuratia site-ului a ramas neschimbata, iar ceea ce m-a interesat cel mai mult a fost CONNECT.
Si in acest caz rezultatele au fost foarte bune, insa foarte asemanatoare cu testul efectuat pentru HostRiver (vezi articolul HostRiver pareri). Diferenta este ca cei din urma ofera gazduirea la jumatate de pret fata de MxHost.
Test 3
Am vrut sa testez inca o data timpul de raspuns al serverului, asa ca am folosit si tool-ul oferit de Bitcatcha. De mentionat ca timpul de la Server Speed se refera la o medie, deoarece testul a rulat din mai multe locatii.
Test 4
Nu in ultimul rand, pentru a rula un site cat mai aproape de realitate, am instalat Kadence Theme, una din cele mai bine optimizate teme pentru WordPress. Pe langa aceasta am mai instalat si Kadence Blocks si Kadence Starter Templates (ca sa pot pune un template cu butoane, imagini, text, etc).
Am ales sa instalez template-ul Control B. In rest, configuratia site-ului a fost neschimbata. Vreau sa subliniez inca o data faptul ca nu am instalat un plugin de cache sau unul pentru optimizarea imaginilor. Este foarte important acest aspect, deoarece rezultatele obtinute vor fi mult mai bune daca se instaleaza astfel de plugin-uri.
MxHost pareri
Am ramas placut impresionat de rezultatele obtinute in urma testelor, unele chiar mai bune in comparatie cu alte companii de web hosting care ofera resurse mai multe, inclusiv gazduire pe NVMe.
Chiar si asa, pretul la pachetele de gazduire WordPress sunt destul de mari din punctul meu de vedere. Serverele par sa fie foarte bine optimizate, insa un alt minus pe care il consider eu este faptul ca backup-ul se pastreaza pe server si nu intr-o locatie externa.
Una peste alta, daca vrei sa platesti ceva mai mult si sa primesti o gazduire web foarte rapida si stabila, atunci iti recomand MxHost. Daca vrei insa un raport pret/calitate mult mai bun, iti recomand Sitebunker sau HostRiver.