SiteBunker pareri
SiteBunker
Pachete de gazduire
Pret
Viteza de incarcare
Suportul cu clientii
Avantaje
Dezavantaje
Concluzie
SiteBunker impresioneaza in special prin pachetele de gazduire WordPress, deoarece iti ofera foarte multe resurse.
9.5
Scor Final
SiteBunker este o companie de web hosting cu traditie in Romania, fiind prezenti pe piata inca din 2006. Desi nu sunt extrem de cunoscuti, in ultimii ani am observat o foarte mare crestere din punct de vedere al popularitatii.
Pana prin mijlocul anului 2021 aveau cam cele mai ieftine servicii de gazduire web, insa odata cu imbunatatirea serverelor au devenit ceva mai scumpi (lucru absolut normal si de inteles).
Pachetele de gazduire as putea spune ca sunt complete, singura exceptie fiind la VPS-uri, acolo unde nu ai posibilitatea sa alegi intre „unmanaged” si „managed”.
SiteBunker nu impresioneaza doar prin calitatea serverelor si resursele oferite pachetelor de gazduire, ci si prin suportul cu clientii. Desi ii poti contacta si prin telefon, personal nu am fost nevoit sa o fac niciodata, deoarece raspund extrem de repede la tichete.
Imi place foarte mult la aceasta companie faptul ca resursele sunt „la vedere”. Nu au nimic de ascuns si practic primesti exact ceea ce vezi in oferta.
Mi-ar fi placut totusi sa ofere domeniu .ro gratuit la plata pachetelor de gazduire pe minim 1 an, cum de altfel fac majoritatea companiilor de web hosting.
De asemenea, indiferent de pachetul de gazduire pe care il alegi, daca ai nevoie de IP dedicat trebuie sa-l platesti separat (costa 1.5 EUR/luna).
Gazduire WordPress
SiteBunker are in oferta nu mai putin de 5 pachete de gazduire WordPress. Cel mai ieftin costa 9.99 EUR/luna (fara TVA), iar in acesti bani primesti 30GB spatiu de stocare SSD NVMe si 4GB memorie RAM.
Resursele oferite, chiar si atunci cand vorbim de pachetul de gazduire WordPress ieftina, iti dau posibilitatea sa ai un site mare, cu mult continut si multi vizitatori intr-o singura zi. Ca o estimare, daca ai un site bine optimizat, cu cel mai ieftin pachet de gazduire WordPress cred ca poti face fata fara probleme la 3000 de vizitatori pe zi.
Administrarea site-ului (sau a site-urilor) se face din panoul de control cPanel (oferit gratuit). Totusi, in cazul in care nu te descurci, chiar te incurajez sa ii contactezi, deoarece sunt foarte profesionisti si dornici sa-si ajute clientii.
Teste de viteza
Am vrut sa am SiteBunker pareri obiective, asa ca am decis sa cumpar gazduirea START optimizata pentru WordPress. Am folosit si un domeniu de test cumparat de la Namecheap, iar mai apoi am rulat 4 teste diferite.
Vreau sa mentionez ca pentru toate aceste teste nu am folosit niciun plugin de cache sau pentru compresarea si optimizarea imaginilor. Versiunea WordPress care a fost instalata este 5.8.1.
Test 1
Primul test a constant in instalarea WordPress-ului si folosirea temei cu care vine dupa instalare, adica Twenty Twenty-One. Am rulat de 3 ori PageSpeed Insights de la Google (pentru mobil), iar rezultatele se pot vedea mai jos.
Dupa cum era de asteptat (tinand cont de ce servere bine optimizate au si de faptul ca stocarea se face pe NVMe), scorul obtinut a fost de 100. Nu a existat niciun Total Blocking Time si nici un Cumulativ Layout Shift.
Test 2
Pentru testul al doilea am folost Performance Test de la KeyCDN, iar configuratia site-ului a fost aceeasi. Scopul acestui test a fost in principal pentru a verifica timpul de conectare cu serverul (vezi coloana CONNECT).
Rezultatele au fost foarte asemanatoare cu testele facute pentru HostRiver (citeste si pareri HostRiver). Serverul cel mai apropiat a fost in Frankfurt, insa chiar si asa s-au obtinut valori de trecere in toate cele 3 verificari.
Test 3
Pentru a verifica inca o data timpul de raspuns al serverului, am folosit si serviciul de testare oferit de cei de la Bitcatcha. Server Speed se refera la o medie a timpului de raspuns din mai multe locatii – de aici vine si diferenta dintre cele 36 ms obtinute la testul de mai sus si scorul inregistrat in acest test.
Test 4
Ca sa fac o simulare a unui site real, care sa contina imagini, butoane, mai mult text…am instalat Kadence Theme, una din cele mai bune teme pentru WordPress. Odata cu instalarea acesteia s-a instalat si plugin-ul si Kadence Blocks, iar mai apoi am instalat manual Kadence Starter Templates.
Template-ul folosit a fost Control B. Da click pe link ca sa vezi cum arata acest template. Mentionez ca si pentru acest test nu s-a folosit niciun plugin de cache sau de optimizare si compresare a imaginilor.
Rezultatele obtinute au fost excelente, iar cu siguranta daca as fi instalat un plugin de cache (WP Rocket sau LiteSpeed Cache) scorul era de 99 sau 100.
SiteBunker pareri
Daca ai cautat SiteBunker pareri si recenzie, atunci cu siguranta ca aceste teste realizate iti vor fi de mare folos pentru a trage o concluzie cat ma elocventa despre serviciile oferite de cei de la SiteBunker.
Chiar daca pretul pachetelor de gazduire sunt putin mai mari decat la alte companii, consider ca raportul pret/calitate este excelent, tinand cont ca primesti si mai multe resurse si stocare super rapida pe SSD NVMe.
Recomand cu mare incredere gazduirea de la SiteBunker, fie ca vorbim de proiecte mici (precum sunt site-urile de prezentare sau blogurile) sau magazine online, acolo unde ai nevoie de mai multe resurse.