Verificare expirare domeniu

Verificare expirare domeniu .ro

Daca intr-un alt articol ti-am spus ce este un nume de domeniu, acum a sosit momentul sa vedem care este procesul de verificare expirare domeniu pentru extensia .ro.

Desi poti sa verifici aceasta informatie direct din contul tau de unde ai cumparat numele de domeniu, consider ca cea mai corecta verificare se face direct de la RoTLD, autoritatea oficiala pentru domeniile .ro.

Vreau sa mentionez inca de la inceput ca dupa expirarea unui domeniu .ro, acesta nu va mai functiona. Cei de la RoTLD il vor trece in „pendingDelete” (in curs de stergere), iar dupa 90 de zile de la data expirarii acesta va fi sters.

Verificare expirare domeniu

Procesul de verificare expirare domeniu este foarte simplu si dureaza mai putin de 30 de secunde. Mai jos iti voi arata pas cu pas ce trebuie sa faci si voi include si cateva imagini pentru a intelege mai usor.

Ca sa ajungi pe site-ul oficial RoTLD, mai exact pe pagina unde poti verifica domeniul, da click pe acest link. Vei ajunge pe pagina WHOIS, iar aici poti verifica data inregistrarii si expirarii.

Verificare expirare domeniu RoTLD

Introdu numele de domeniu ce vrei sa-l verifici (va trebui sa fie sub forma numedomeniu.ro, adica fara https si www), bifeaza ca nu esti un robot ­čÖé , iar la final da click pe butonul Continua.

Pe urmatoarea pagina (vezi imaginea de mai jos) poti sa vezi data exacta cand va expira domeniul respectiv. Iar la final, daca vrei sa cumperi domenii .ro ieftine iti recomand DataHost, iar pentru domenii internationale Namecheap.

Cum verific cand expira un domeniu la RoTLD

Gazduire SUPER Rapida si Fiabila

Citeste si...