Indisponibil datorita unui program de mentenanta programat

Indisponibil datorita unui program de mentenanta programat

O eroare destul de des intalnita cand folosesti WordPress este mesajul indisponibil datorita unui program de mentenanta programat. Trecand peste faptul ca trebuia scris „din cauza” nu „datorita”, hai sa vedem ce putem face.

Atunci cand faci o actualizare (update) la un plugin sau o tema, site-ul tau WordPress intra in modul mentenanta. Asta inseamna ca oricine doreste sa-ti viziteze site-ul, va primi o informare ca acesta este in mentenanta.

Gazduire WordPress Super Sonica cu SSD NVMe

Gazduire WordPress cu 15GB SSD spatiu de stocare

Nu trebuie sa-ti faci nicio grija, deoarece modul mentenanta va dura doar cateva secude. De fapt, va fi activ pana la finalizarea actualizarilor. Totusi, uneori se intampla sa ramana blocat, prin urmare apare acest mesaj de eroare.

Rezolvarea problemei

Poti sa faci sa dispara mesajul de eroare indisponibil datorita unui program de mentenanta programat, respectiv ca site-ul sa fie din nou functional, extrem de simplu!

Conecteaza-te in contul tau de gazduire WordPress, apoi intra in cPanel-ul site-ului care iti afiseaza aceasta eroare. Desigur, poti intra si direct in cPanel daca stii link-ul. Eu personal intru intotdeauna din contul de gazduire.

Dupa ce ai intrat in cPanel, da click pe File Manager.

Rezolvare problema indisponibil datorita unui program de mentenanta programat

Ti se va deschide o alta pagina, iar din meniul vertical din partea stanga da click pe folderul public_html. Dupa ce ai dat click, in partea dreapta vei gasi fisierele continute de acest folder.

Ca sa rezolvi aceasta eroare trebuie sa cauiti fisierul .maintenance si sa-l stergi (click dreapta pe el si Delete). Din pacate nu-ti pot pune o imagine sa vezi cum arata, deoarece nu am aceasta problema la niciun site.

Atentie, .maintenance este un fisier, nu un folder. Folderele au acea iconita sub forma unui dosar si sunt de culoare galbena. Dupa ce l-ai sters, da refresh la site si…felicitari! Mesajul de eroare indisponibil datorita unui program de mentenanta programat a disparut iar site-ul este functional.

Gazduire SUPER Rapida si Fiabila

Citeste si...