Inregistrare domenii

Inregistrare Domenii

Cumpararea unui nume de domeniu este un lucru extrem de simplu de facut, insa poate fi destul de intimidant pentru cineva incepator. In acest articol iti voi arata, pas cu pas, care este procesul de inregistrare domenii.

Daca nu stii ce este un domeniu web, atunci iti recomand sa citesti articolul ce este un nume de domeniu. In acest tutorial nu voi mai explica inca o data de ce ai nevoie de un nume de domeniu, ci doar cum poti sa-l cumperi.

O sa te invat cum poti sa faci inregistrare domeniu la doua din cele mai ieftine companii (registrari). Ti le recomand cu incredere deoarece au cam cele mai bune preturi de pe piata. Am scris cateva lucruri despre fiecare in articolul de unde cumpar domeniu web ieftin.

Inregistrare domenii .ro

Unul din cei mai ieftini registrari de domenii din Romania pentru extensia .ro este DataHost. Aceasta companie iti ofera si pachete de gazduire extrem de bune si la preturi mai mult decat corecte. Vezi articolul pareri DataHost.

Ca sa incepem procesul de inregistrare domenii, da click pe acest link si vei ajunge pe site-ul companiei. Desi poti face inregistrare domeniu web si de pe prima pagina, eu iti recoamnd sa dai click pe Domenii Web din meniul de sus.

Pe aceasta pagina vei vedea preturile, dar, cel mai important, inclusiv costurile la reinnoire (sunt foarte transparenti). In casuta marcata cu numarul 2 introdu numele de domeniu pe care vrei sa-l cumperi (inclusiv extensia .ro), apoi da click pe butonul Cauta.

Se va verifica daca domeniul este disponibil, iar in cateva secunde vei ajunge pe o alta pagina de unde il poti cumpara sau unde vei fi informat ca domeniul nu este disponibil. Daca este disponibil, da click pe Adauga in cos, iar mai apoi pe Comanda (este acelasi buton).

Pretul este afisat in Ron pentru ca sunt conectat in contul meu. Daca nu ai un cont la DataHost, pretul s-ar putea sa-ti fie afisat in Euro, insa va fi acelasi ca si in Ron (desigur, tinand cont de cursul valutar).

Dupa ce ai dat click pe Comanda, pe urmatoarea pagina trebuie sa-ti configurezi domeniul. Daca vrei sa cumperi acum si gazduire, da clic pe Adauga aici. Completeaza tara unde locuiesti, forma juridica, si completeaza-ti numele si CNP-ul.

Mai jos o sa cateva casute cu nameservere. Acestea trebuie completate cu nameserverele undei ai gazduirea la site. Daca inca nu ai cumparat inca o gazduire WordPress, nu-ti fa probleme deoarece nameserverele se pot schimba si mai tarziu, ori de cate ori ai nevoie (afla ce este un nameserver).

Dupa ce ai completat toate informatiile prezentate in imaginea de mai sus, da click pe butonul din josul paginii Continuare si vei ajunge pe pagina de plata. Da clic pe Finalizare comanda, iar acum trebuie sa te conectezi in contul tau sau sa introduci datele tale pentru crearea contului.

La final, bifeaza metoda de plata si da click pe Finalizare comanda. In functie de metoda de plata aleasa, o sa fii transferat pe pagina unde trebuie sa platesti domeniul cumparat.

Felicitari! Procesul de inregistrare domeniu s-a terminat, iar activarea acestuia se va face instant. Verifica-ti adresa de email pentru a vedea toate informatiile.

Sfat: daca nu vrei sa te complici si sa cumperi domeniul si gazduirea din locuri diferite, poti merge cu incredere cu DataHost, deoarece au pachete de gazduire foarte bune si ieftine.

Inregistrare domenii .com

Desi poti cumpara de la DataHost si domenii cu extensia .com, iti recomand Namecheap pentru ca au preturi mult mai bune si foarte multe promotii extrem de atragatoare (domenii chiar si cu 1 Euro pe an).

Procesul de inregistrare domenii la Namecheap este foarte de simplu si dureaza mai putin de 3 minute. Desi site-ul lor nu este tradus si in limba romana, nu ai nevoie de cunostinte avansate de limba engleza.

Primul pas este sa dai click pe acest link ca sa ajungi pe site-ul lor. Introdu in casuta de cautare (vezi imaginea de mai jos) numele de domeniu si extensia acestuia, apoi da click pe Search.

In cateva secunde vei ajunge pe o alta pagina undei vei afla daca domeniul este disponibil si, daca da, de unde sa-l poti cumpara. Da click pe butonul Add to cart, iar dupa aceea pe Checkout (iti va aparea in bara de jos).

Pe urmatoarea pagina trebuie sa-ti configurezi domeniu. Daca doresti ca reinnoirea sa se faca automat, bifeaza casuta AUTO-RENEW din dreptul domeniului. Obligatoriu sa bifezi Enable la Domain Privacy (este gratuit si iti va proteja datele personale).

Tot ce mai gasesti pe aceasta pagina lasa asa cum este. Nu vei avea nevoie de nicio alta optiune, inclusiv de SSL. Primesti SSL gratuit dupa ce ai terminat procesul de inregistrare domeniu. Da click pe Confirm Order.

Vei ajunge pe pagina unde trebuie sa te conectezi in contul tau sau, daca nu ai inca un cont, de unde sa ti-l creezi. Introdu datele personale, creaza-ti contul (Create Account and Continue), alege metoda de plata si fa plata.

Imediat vei primi pe email toate informatiile despre numele de domeniu cumparat. De asemenea, domeniul va fi activat instant si il vei putea folosi.

In acest exemplu ti-am arata cum poti face o inregistrare domeniu web pentru extensia .com, insa Namecheap are preturi incredibil de mici si pentru extensiile .online, .club, .net., etc.

Gazduire SUPER Rapida si Fiabila

Citeste si...